Behandeling volgen

Op dit moment wordt in het ambulatorium een nieuwe traumabehandeling onderzocht die u kunt volgen wanneer het u uitkomt, zonder reistijd, in uw eigen vertrouwde omgeving! U volgt deze behandeling via uw computer en u wordt bij het uitvoeren van de therapiesessies geholpen door een virtuele e-Coach. De behandeling duurt zes weken en u volgt twee therapiesessies per week. De therapiesessies zijn gericht op het verwerken van de traumatische herinneringen.

Voordat deelnemers beginnen met de therapie hebben zij een uitgebreid interview met de onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en een face-to-face introductiegesprek met een behandelaar van het ambulatorium die hen alles uitlegt over de therapiesessies en het computerprogramma. Deze behandelaar blijft tijdens de therapie via het computersysteem op afstand beschikbaar voor hen als zij vragen hebben of iemand willen spreken.

Bij het ambulatorium zijn ervaren GZ-psychologen en psychologen betrokken. Het behandelonderzoek wordt uitgevoerd door Marieke van Meggelen.

De werving voor deze studie is op dit moment gesloten, nieuwe aanmeldingen kunnen daarom helaas niet meer aangenomen worden.

Meer weten?
Download hier een informatiebrief voor veteranen of slachtoffers van seksueel misbruik in de kindertijd.
Bekijk hieronder ook een online demonstratie van de traumabehandeling met virtuele e-Coach.